Poimittu Keski-Uusimaasta : "JÄRVENPÄÄ |Helinä Pertun natsiaiheinen Facebook-päivitys herätti perjantaina ihmetystä sosiaalisessa mediassa. Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja Kartanon koulun rehtori julkaisi omilla sivuillaan kuvan, jossa hän seisoo erotuomarin naamiaisasussa Adolf Hitleriksi pukeutuneen oppilaansa vieressä koulun halloween-juhlassa."

Samoin K-U:sta (Helinä Selittelee) : "Järvenpään Kartanon koulun rehtori ei osannut aavistaa, minkälaisen huomion koulun naamiaiset saivat sosiaalisessa mediassa.Halloween-päivänä Facebookissa herätti huomiota kuva, jossa Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu esiintyy natsiasuisen oppilaan kanssa.
Perttu oli kirjoittanut päivitykseen: ”Hyvää Halloweeniä!” Meillä on koulussa tänään monenlaista johtajaa. Nuija ja nuijan oppilas.Natsikuva lähti leviämään nopeasti sosiaalisessa mediassa. Helinä veti kuvan pois Facebookista pari tuntia sen julkaisusta.Hän sanoo, ettei osannut arvioida, etteivät Facebookin seuraajat osaa liittää kuvaa päivän teemaan.

- Meillä on koulussa kerran vuodessa hassutteluteema. Nyt pukuteemana oli kauhu. Oli mielisairasta, viikatemiestä ja murhaajaa.

Rehtori taas oli pukeutunut jääkiekkotuomariksi.Perttu on pahoillaan pojan puolesta. Rehtorin mielestä 9-luokkalainen poika on joutunut kohtuuttoman huomion kohteeksi.Rehtori sanoo, ettei poika käytöksellään mitenkään tuonut esille natsipropagandaa. Hän oli vain pukeutunut päivän teeman mukaisesti henkilöksi, joka herätti kauhua.

- Meillä oli lupa pukeutua kauhun teemaan. Toivottavasti myös ymmärretään, ettei teinien kanssa voi olla kovin tiukkapipoinen. "

Jeps Jeps - Pari asiaa pistää silmään ja ihmetyttää : miksi pojalle sataa sitä itseään niskaan ? Arvon reksihän tässä poseeraa ja peukuttaa kuvaa, ja vielä pistää sivuilleen. Tulee muuten taannoinen käsitervehdys hässäkkä mieleen ja mitä siitä seurasi, siis eduskunnassamme. Tästähän ei seuraa mitään, elle poika saa vähän sakin hivutusta välkkärillä ... niin asiaan. Miksi muuten Helinällä oli jääkiekkoerotuomarin asu ? Ovatko he kauhistuttavia. He jotka pitävät lakia ja järjestystä kaukalossa, jossa silti murtuu hampaita, kakeaa luita ja muuta urheilullista. En ymmärrä, ehkä olen Helinän mainitsema 'tiukkapipo' ? Ja hän mainitsee että mielisairaaksikin pukeutuneita oli ? wtf ? Pistetäänkö sairaita nyt halvalla, kun heitä pistetään halvalla jo elävässä elämässäkin (jonotutetaan, potilaspaikat kiven alla, maksun nousevat jatkuvasti). Nyt vielä irvaillaan ...

Näin muuten Helinä kirjoitti 2008 (oli hiukan erikontekstissa mielenterveyspotilaat) : "Tunnelmat ovat olleet koulumaailmassa aivan maassa tällä viikolla. Nuorten mielenterveysongelmat ovat iso uhka yhteiskunnalle, jollei niiden hoitoon todella paneuduta. Koulumaailma on hyvä paikka vaikuttaa nuoreen, sillä kohtaamme siellä koko ikäluokan. Eri alojen aikuisia on saatava koulun arkeen nuorten keskelle. Meilläkin oli muutama vuosi joka yläkoulussa psykiatrinen sairaanhoitaja läsnä ja systeemiin oltiin erittäin tyytyväisiä. Projektirahan loputtua loppui tärkeä ennalta ehkäisevä toimintakin tältä osin.

Täytyy kääriä hihat budjettikeskusteluun oppilashuollon määrärahojen puolesta! "

Että näin se mielimuuttuu ja huvituksen aiheet vaihtuu !

http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/263500-rehtori-joutui-selittamaan-netin-natsikuvaa

Btw - vuonna 2008 Perttu varoitteli blogissaan liiallisista vaalilupauksista, sillä ylenpalttiset lupaukset tekevät hallaa politiikan uskottavuudelle ... pata kattilaa ja niin edespäin.